lördag 28 juli 2018

Vila från väntan


Igår var en lååååång dag av väntan. Jag hoppades SÅ på att få besked om benmärgsprovet som skickades till München men tydligen har även tyskarna låg bemanning i semestertider. Nu är det helg igen och jag ska försöka vila huvudet från ändlös väntan och brinnande funderingar. Det är så många frågor som inte har något svar. CUP-utredning = utredning av cancer med okänd primärtumör. Det låter olycksbådande och det är det också. Prognosen (om de inte hittar och kan behandla modertumören) är urusel. Med tanke på hur snabbt metastaserna i rygg och bäcken verkar spridas så slåss vi mot tiden. Det är snart 4 veckor sedan de upptäckte metastaserna och sedan dess har allt gått i ett med en massa provtagningar och div. specialistläkarbesök. Jag kämpar för att försöka vara så mycket som möjligt i nuet, men det är inte alltid så lätt. Är glad att jag har hundarna för de hjälper till att grunda mig - Särskilt lille 2 veckors-valpen Don Vito. Tröstar mig med att vi borde få besked om biopsierna under nästa vecka och förhoppningsvis ger de svar. Så nu är det pausknappen som gäller resten av helgen! 

Hundmys i fällbara favoritfåtöljen som jag fått av Sanna 💜

Lille Geishamors Don Vito, 2 veckor

Jag i sjukhussängen efter biopsin här om dagen.
Jobbigt när man ser lika sjuk ut som man är! 😔

Från allvarligheter till extrema ytligheter: Jag är så himla trött på mitt hår som är en enda, stor, krusig risbuske nu. Att jag svettas floder i värmen gör det knappast bättre. Skulle så gärna gå till frissan och klippa det kort och färga det så att det ser lite fräschare ut. Men vet inte när jag ska hinna mitt uppe i allt och vet ju inte heller om jag ens kommer att få behålla håret om/när det det sätter igång med behandlingar. Tur att det är långt nog att sätta upp i alla fall! Har beställt en omgång färgglada kläder (i rätt storlek) som både är bekväma och snygga och som förhoppningsvis ska få mig att känna mig lite bättre. Har aldrig sminkat mig särskilt ofta eller mycket men det är kanske dags att lära sig hur man lägger en lätt make-up. Visst är det löjligt att bry sig om hur man ser ut i sammanhanget!? Men att ständigt bli påmind om sin sjukdom när man ser sig själv i spegeln eller på kort är inte kul. Någon som har bra sminktips? Länkar? Produkter?

1 kommentar:

Margareta sa...

Min vän, urjobbigt att vänta och inte veta. Hoppas din lilla valp och familjen kan få dig att släppa eländestankarna åtminstone stundvis - att de finns där hela tiden mer eller mindre påträngande förstår jag. Hoppas också förstås på att de besked du får gör att behandling kan sättas in snabbt och effektivt. Tänker på dig och skickar dig massor av kramar...