Soundtracks of my life

Ni vet den där talesättet om att man har "fått en låt på hjärnan"? Det händer väl alla ibland men för mig är det så hela tiden. Det är alltid en någon låt som snurrar i mitt huvud och så har det varit så länge jag kan minnas. Mamma säger att jag redan som 4-5-åring lärde mig en massa svensktoppstlåtar utantill och sjöng låtar som "Vi ska gå hand i hand" och "Man ska leva för varandra" för full hals medan jag gungade. Jag minns känslan av trygghet och harmoni när min mamma spelade piano och sjöng i vardagsrummet då jag skulle sova. Många var de nätter jag vaggades till ro till tonerna av Taube eller Gershwin. Jag minns också lyckan när jag fick en egen kassettbandspelare som 10-åring och kunde spela in mina favoriter från radion. Känns ju lite stenålders idag när det finns Internet men det var ren och skär LYCKA!

På något sätt lyckades jag ta mig fem år igenom den kommunala musikskolans undervisning i blockflöjt och piano innan det uppdagades att jag bara spelade på gehör och inte hade lärt mig en enda not. Efter den utskällning jag fick av musikläraren så tappade jag lusten och la ner musiken ett tag. Tills jag hittade mammas gitarr i 13-årsåldern. Då började harmonierna flöda och med dem inspirationen. Min fascination av ord i kombination med min kärlek till musiken blev till en hel massa egna sånger. Jag älskar att sjunga och många låtar har det blivit under årens lopp! Eftersom jag lider av en fruktansvärd scenskräck har jag oftast använt min musik i mitt jobb i kyrkan och med barn- och ungdomsgrupper. De perioder jag faktiskt satsat på sången i band av olika slag har varit korta och nervpåfrestande. Bäst gillar jag små sammanhang eller studioarbete.

När Peter och jag träffades insåg vi direkt att musik var ett av våra stora gemensamma intressen och började spela och sjunga tillsammans som Duo Dito. Tyvärr har inte musiken fått så stort utrymme som vi skulle önskat mellan vardag, jobb och sjukdomar de senaste åren. De flest spelningar vi haft har varit sommartid på mindre tillställningar som bröllop, födelsedagsfester, föreningsträffar och liknande. Och väldigt få av våra live-framträdanden finns dokumenterade. Inspelningarna jag lagt ut här är enkla, fångade med videokamera under våra repetitioner och de är låååångt ifrån felfria. Men lite roliga att ha i alla fall!

Duo Dito (Peter & jag)Duo Dito Live

CD:n "Here I am", 2001
CD:n "Älskade ungar"

Inga kommentarer: