lördag 8 november 2014

Fight

Ett gäng 11-åringar är ute på rast på skolgården. Två av killarna ryker ihop och börjar slåss. Orsaken till slagsmålet förtäljer inte historien. Konsekvensen av sammandrabbningen blir dock näsblod för den ena killen och en ond haka för den andra. Konsekvensen blir också att näsblodskillens föräldrar polisanmäler det hela. Hakkillen har hett humör och det är förmodligen inte första gången han varit i slagsmål men ... Är det inte lite väl drastiskt att polisanmäla? Vid en polisanmälan på en underårig dras automatiskt sociala myndigheter in och en utredning av familjesituationen dras igång. Är det en vettig användning av våra skattemedel? Missförstå mig rätt: Jag är definitivt emot våld på alla sätt. Det är inte ok att ungar slåss! Men finns det verkligen inget annat sätt att hantera detta? Är inte en sammandrabbning mellan två ungar så skolgården något som lärare, rektor och föräldrar borde kunna reda ut - utan inblandning av polis och sociala myndigheter? Vore det inte bättre att kunna satsa de pengar som går åt till den här typen av utredningar på fler rastvakter istället? Vad tycker du?


Dagens positiv-lista
  • Vårt inlägg i hundbloggen om att vi söker en familj till Jazz fick omedelbar respons och det ser hoppfullt ut!
  • Sanna var här igår och dammade av pianot, som nästan aldrig används sedan hon flyttade hemifrån. Vi tillbringade någon timme med skön stämsång. Mysigt!
  • Igår blev det klart att min pappa kommer hit och hälsar på över helgen. Det är inte så ofta (han bor ju en bit bort) så det ska bli jätteroligt!


Nu ska här städas. Ha en bra dag!

Inga kommentarer: