torsdag 16 augusti 2018

Födelsedag hos onkologen.

Peter som gästbloggar igen.

Idag fyller Madame de Lux 54 år. Tänkte skriva ung men med tanke på alla tunga besked den sista tiden så blir det nog fel att hävda att man känner sig ung när man fyller och huvudet är fyllt av tankar på metastaser, tumörer och cellgifter. Just på själva födelsedagen ska Helena in till onkologen för första gången. Man har fått bekräftat på biopsierna att det rör sig om bröstcancer som är spridd med mycket metastaser i skelett och bäcken. Tillväxt på metastasernas omfång är ca 25% på en månads tid. Då hennes värsta scenario var att det var i hjärnan, lungor eller bukspottkörteln så är ju brösten något av en liten lättnad. Hon är bedömd som en 2+ på en 3 gradig skala.

Helena är trött hela tiden och har hög värknivå i skelett - mest i bäcken, rygg och revben på vänster sida. Trots allt så känns det bra att veta vilken motståndare vi har att slåss emot. Vi kommer att få mer information framöver men vi vet redan att man räknar med att sätta in 2 olika mediciner mot cancern och 1 i droppform mot benskörheten som acclererat pga metastaserna i ryggen. Helenas ländryggskota L5 är helt genomlupen av metastaser och har delvis havererat redan tidigare.


Grattis Honey!                                                                                                                       //Peter D

En födelsedag vi aldrig kommer att glömma..



Inga kommentarer: